Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Macskafajták

Most akarok szólni hogy ez a dolog bővülni fog!

brit-rovidszoru-macska-02.jpg

Először kezdeném a kedvenc macskafajtámmal

 

Azok nekem a brit macskafajták. Nagyon szépek+ puha a bundájuk. brit rövidszőrű a hagyományos brit házimacska kitenyésztett fajtája, mely zömök, erős testtel, dús bundával és jellegzetes arccal rendelkezik. Legnépszerűbb színváltozata a kék, melynek enyhe kékesszürke szőrzetéhez rézsárga szemek társulnak. Ezen kívül rengeteg, több száz színváltozat létezik, cirmos, márványos, krém macskák is.

 

Jelleme

Tulajdonképpen egy békés, de méltóságteljes macska. Felnőtt korára már nem olyan aktív és játékos, de édes természetű, ragaszkodik a gazdájához. Más háziállatokkal és gyerekekkel is nagyszerűen kijön, remekül bírja a nyúzást, dögönyözést. Benti cicának ajánlott.

 

Ápolás

Ápolása egyszerű, nem szükséges rá sok időt fordítani. Viszont elhízásra nagy mértékben hajlamos, ezért ügyelni kell kedvencünk diétájára.

 

017bengali.pngKövetkező a Bengáli Ő róla nem sokat tudok, ennek is szép a szőre csillogó. Szép tigris mintás a szőre.

Fajta története:

Az 1960-as években is már felvetődött a bengáli fajta kialakítása, amikor egy kaliforniai tenyésztő egy házimacska kandúrt pároztatott egy nőstény ázsiai (bengáli) vadmacskával.

Jelleme:

 A mai bengáli macskák többsége barátságos, kiváló lakótárs. Nagyon kíváncsi, szelíd, ragaszkodó, bár egyáltalán nem "ölmacska". Néha akaratos, saját akaratát érvényesíti, kissé önfejű, de türelmes.. Szereti a játékokat a kutyákhoz hasonlóan apportírozni és visszahozni.  Pórázhoz jól hozzászoktatható, intelligens fajta. Sokat nyávogó, hangos és beszédes fajta.